Balaban Çok Programlı Anadolu Lisesi

Vizyon: Evrensel ve kültürel değerleri kazanma yolunda gelişim göstermiş, üretken ve çağdaş bireyler yetiştirmek.

Misyon: Biz Balaban Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak; Yaratıcı ve özgürce düşünen, öğrenmeyi öğrenen; öğrendiklerini davranışa dönüştürebilen, rekabetçi, ekip çalışmasına inanan, ulusal ve evrensel değerlere bağlı, her alanda başarıyı hedefleyen, sürekli gelişmeye inanan öğrencilerimizi üniversiteye ve geleceğe hazırlamak; çalışanlarımızı demokratik bir iletişim ortamında en yüksek verimliliğe ulaştırmak için varız.

Başarılar:

Isınma: Katı yakıtlı kalorifer ile ısınma sağlanmaktadır.
Yabancı Dil: İngilizce-Almanca-Arapça
Servis Bilgisi: Okulumuz Taşımalı Eğitim Merkezi olup 10 servisle öğrenciler taşınmaktadır. Öğretmenler diğer okullardaki öğretmenlerle birlikte servisle Darende´den gelebilmektedir. Malatya´dan gidiş-geliş yapan öğretmenler ise Darende Koop. İlçe minibüsleri i
Okulun Sınav Başarı Durumu: Artarak devam eden bir başarı grafiğine sahibiz.
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Kontenjan Bilgileri: Okulumuzun Anadolu Lisesi kısmı aktif olup 2020-2021 Öğretim Yılında 150 öğrenciyle eğitim-öğretime devam edileceği öngörülmektedir.

WEB - https://darendebalabancpal.meb.k12.tr

Adres - Balaban Mahallesi Atatürk Aşağı cad. No10/3 DARENDE/MALATYA

Öğretim Şekli :Normal

Yerleşim Yeri - Balaban Belde iken Malatya´nın Büyükşehir olmasından sonra mahalle olarak belediyeliği kapatılmış olup, 2500-3000 civarında merkez nüfusa sahiptir. Köklü bir tarihe sahip olarak, tarihi mekanları ve içmecesi ile zengin bir kültüre sahiptir. Halkının çoğunluğu kayısı tarımı ile uğraşmakta olup, öğrencilerini okutma hevesindedir.

Adres - Balaban Mahallesi Atatürk Aşağı cad. No10/3 DARENDE/MALATYA

Ulaşım D 300 karayolu üzerinde olduğu için şehirler arası otobüsler ile Malatya´ya ve İlçeye ulaşım sağlanabildiği gibi, Darende Minibüsleri ile de her saat başı Malatya´ya ve ilçeye ulaşım sağlanmaktadır. İlçeye civar yerleşim yerlerinin minibüsleri ile de ulaşım yapılabilir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezine 80 km., ilçe merkezine 17 km dir.